Deze site heeft gelimiteerde support van je browser. We bevelen aan om te switchen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Sieraden verzorging

Wat zijn 'Gold plated' sieraden?

Er zijn enkele misvattingen over vergulde sieraden, waarbij veel terugkerende vragen zijn: "Wat betekent 'verguld' sieraad?" en nog belangrijker, "waarvan is het gemaakt?".

Bij het maken van vergulde sieraden worden vele verschillende materialen gebruikt, maar simpel gezegd bestaat het uit twee componenten: metalen sieraden en een laag vloeibaar goud of zilver.

Onze sterling silver en 18 karaats gouden platings zijn gemaakt om voor altijd te kunnen dragen. De platings zijn met 3 microns PVD vervaardigd wat wil zeggen dat de plating deels in het basismateriaal is verweven. Het basismateriaal is stainless steel en alle sieraden zijn nikkelvrij en hypoallergeen. We gebruiken edelmetalen die niet oxideren of verkleuren, zodat je je sieraden elke dag kunt dragen zonder zorgen.

Is 'Gold plated' echt goud?

Hoewel vergulde sieraden niet volledig zijn gemaakt van puur goud, zijn ze nog steeds authentiek en gemaakt met een echte gouden buitenlaag.

Vergulde sieraden zijn een betaalbaar alternatief voor echt goud en vereisen geen concessies op het gebied van stijl of draagbaarheid.

Vergulde sieraden zijn vaak levendiger in plating dan massief gouden sieraden.

Wat betekent het aantal 'Karaat'?

Karaat verwijst naar het percentage puur goud en kan worden aangegeven met verschillende symbolen zoals ct, kt of K. Elke karaat heeft een ander uiterlijk en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

24 karaat goud is de puurste vorm van goud en bestaat uit 99,9% goud. Dit type goud wordt gebruikt om fijne sieraden te maken vanwege de natuurlijke gele kleur, zachtheid en kneedbaarheid.

22 karaat goud is beter geschikt voor eenvoudige sieraden zoals trouwringen.

18 karaat goud straalt met een warmere en helderdere kleur. 18 karaat goud wordt vaker gebruikt met duurzame metaallegeringen die extra kleur en sterkte aan de sieraden toevoegen dan 14 en 9 karaat goud.

14 karaat goud biedt een warme gele tint en wordt vaker gebruikt dan de hogere karaatgouden vanwege de prijs.

9 karaat goud heeft het laagste karaatpercentage. Het is lichtgeel van kleur en wordt boven de meeste andere metalen verkozen bij het maken van sieraden vanwege de sterkte en duurzaamheid.

Hoe verzorg ik mijn vergulde sieraden?

Bewaar je sieraden met liefde. Wij raden aan om je juwelen regelmatig te poetsen met een microvezeldoekje om ze er op hun best uit te laten zien. Gebruik geen chemicaliën, water en zeep is voldoende. Vermijd het dragen van je sieraden tijdens het sporten of aanbrengen van lotions en bewaar elk stuk apart om onnodige krassen te voorkomen.

Je sieraden kunnen er tegen en zullen niet verkleuren, maar als je ze mooi en glanzend wilt houden helpt het om je sieraden op deze manier te behandelen.

Elk sieraad wordt verstuurd in een luxe giftbox met travel pouch waarin je ze kunt bewaren. Door je sieraden op de juiste manier te onderhouden, kun je er langer van genieten en blijven ze er als nieuw uitzien.

Gaan de sieraden lang mee?

Absoluut, maar het is wel een samenwerkingsproces. De kwaliteit van onze platings is zeer goed en de sieraden zijn vakkundig vervaardigd. Als je goed voor je sieraden zorgt zoals eerder uitgelegd, zul je jarenlang plezier hebben van je aankoop.

Elk sieraad komt met een garantieperiode van 2 jaar. Onder de garantie valt de plating en het vakmanschap van onze sieraden.

De garantie dekt geen verloren items, krassen die ontstaan door normale slijtage (zoals een verbogen ring of gebroken ketting), onjuist gebruik of opslag van je product, en eventuele wijzigingen aan het product die zijn aangebracht door een derde partij buiten ons.

Bekijk de collectie