Deze site heeft gelimiteerde support van je browser. We bevelen aan om te switchen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Onze stoffen

Vanuit de bron

Alle kledingstukken uit onze collectie zijn gemaakt van de meest duurzame bron die we konden vinden, passend bij onze visie en designs. Deze guide geeft je meer informatie over de bronnen van onze vezels en hoe ze worden vervaardigd.

Katoen

Katoen is een natuurlijke en plantaardige vezel die afkomstig is van het pluis van de katoenplant. De hoogste kwaliteit katoen, zoals Pima en Egyptische katoen, wordt geproduceerd van de langste vezels. Katoen kan 20% vocht absorberen zonder vochtig aan te voelen, maar eenmaal nat droogt het langzaam. Ook denim, fluweel en corduroy worden van katoen gemaakt. De voordelen van katoen zijn: gemakkelijk warm te houden, een zacht gevoel op de huid, het absorbeert vocht, is ademend, hittebestendig, gemakkelijk te reinigen en daarmee hygiënisch.

vs. Biologisch katoen

Als je zeker wilt zijn dat wat je koopt wordt verbouwd in een duurzame omgeving, is gecertificeerde biologische katoen veruit de beste optie. Biologische katoen wordt gemaakt zonder giftige stoffen en vervuilende pesticiden, en het wordt gekweekt in een gezondere bodem. Hierdoor zijn textielproducten gemaakt van biologische katoen over het algemeen van veel betere kwaliteit.

Voor het maken van een katoenen t-shirt kan wel tot 2500 liter water nodig zijn. Gelukkig heeft biologische katoen deze vereiste niet. Biologisch katoen vebruikt 88% minder water dan de productie van regulier katoen. Voor de productie van onze t-shirts, sweaters en joggers is 100% gecertificeerde biologische katoen gebruikt.

Viscose

Viscose is een kunstmatige vezel. De grondstof komt van houtpulp en katoenvezels. Omdat viscose is gemaakt van cellulose, heeft het veel overeenkomsten met katoen: het voelt prettig en zacht aan, is comfortabel om te dragen, valt natuurlijk en is gemakkelijk te verven in (heldere) kleuren.

Vergeleken met katoen is het materiaal minder sterk; zoals elke cellulosic vezel, kreukt het snel en absorbeert het meer vocht dan katoen. De kwaliteit van viscose garen kan worden bepaald tijdens het productieproces. De voordelen van viscose zijn: een zacht gevoel op de huid, comfortabel om te dragen, het heeft een luxe uitstraling en het is gemakkelijk te vouwen.

vs. EcoVero / Lenzing

EcoVero, of Lenzing™, is de duurzame variant van de viscose vezel. In vergelijking met de productie van normale viscose produceert EcoVero 50% minder emissies en gebruikt het de helft van de energie en water. Bovendien is het bleken van de pulp 100% chloorvrij. Het water dat wordt gebruikt in dit proces van productie wordt volledig "opgezuiverd" voordat het terugkeert naar de natuur.

29% gecertificeerde EcoVero wordt gebruikt voor onze blazer en pantalon.

Polyester

Polyester is een synthetische vezel die in de vroege jaren '50 werd ontwikkeld. Het is nu het meest gebruikte materiaal ter wereld, na katoen. Polyester is een sterke vezel en zeer bestand tegen slijtage en kreukels, het absorbeert olie maar geen vocht en droogt snel. Polyester smelt bij hoge temperaturen, dus het is belangrijk om de stof uit de buurt van open vuur te houden.

De voordelen van het gebruik van polyester zijn: de stof is kreukbestendig, snel drogend, sterk, bestand tegen slijtage, het krimpt niet en is immuun voor schimmels, zonlicht en insecten.

vs. RPET

RPET staat voor gerecycled polyethyleentereftalaat, ook bekend als gerecycled polyester. Het is gemaakt van gerecyclede plastic (PET) flessen. Elke dag worden miljoenen plastic flessen weggegooid, terwijl die flessen eigenlijk een milieuvriendelijke en duurzame bron kunnen zijn. Door RPET in plaats van reguliere polyester te gebruiken besparen we:

70% minder energie
86% minder water
75% minder CO2 uitstoot

68% gecertificeerde RPET wordt gebruikt voor onze blazer en pantalon.

Elastaan (Lycra)

Elastaan wordt altijd in combinatie met andere garens gebruikt, zodat de stof een hoge rekbaarheid en elasticiteit krijgt. Door elastaan toe te voegen kan een ideale pasvorm worden gegarandeerd. De vezel kan tot op zekere hoogte worden uitgerekt en keert terug naar zijn oorspronkelijke vorm wanneer deze wordt losgelaten.

Elastaanvezels zijn sterk, veelzijdig en lichter dan rubber, wat ze superieur maakt. Elastaan wordt gebruikt waar een hoge mate van permanente elasticiteit vereist is, in geweven en gebreide stoffen. Door het toevoegen van elastaan (slechts enkele procenten) worden stoffen comfortabeler om te dragen.

De voordelen: het kan tot 6 tot 8 keer zijn eigen lengte uitrekken en van vorm veranderen, gemakkelijk te wassen en verven, voelt zacht aan, is lichtgewicht en bestand tegen slijtage.

3% elastaan wordt gebruikt voor onze blazer en pantalon.

Corozo

Corozo is een natuurlijk materiaal gemaakt van de zaden van de corozopalm. Ook bekend als plantaardig ivoor, is corozo een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal. In tegenstelling tot plastic is het niet-toxisch en biologisch afbreekbaar.

Voor de productie van corozo knopen hoeven geen bomen te worden gekapt, omdat de knopen worden gemaakt van de noot van de boom. Corozo-zaden kunnen alleen worden verzameld als ze natuurlijk van de boom vallen - anders zijn ze niet rijp genoeg voor knopproductie. De productie van corozo knopen vereist daarom geen ontbossing.

100% corozo knopen worden gebruikt voor de productie van onze blazer.